X

Σύμβουλος Ερντογάν: θα σπάσουμε τα πόδια σε όποιον Έλληνα ανέβει στα Ίμια

Εμπρηστικές δηλώσεις από τον Yigit Bulut. Εξαπολύει "πυρά" και απειλές: θα νιώσετε την οργή μας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Αυστηρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ant1news

Σε ρεσιτάλ προκλήσεων και εμπρηστικών δηλώσεων προχώρησε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Yigit Bulut, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του TRT.

Ο ίδιος απειλεί την Αθήνα, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει την οργή της Τουρκίας που θα είναι χειρότερη από αυτή στην Αφρίν.

Όπως γράφει, μάλιστα, ο δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Bulut απείλησε ότι θα σπάσει τα χέρια και τα πόδια των αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε υπουργού τολμήσει να πατήσει στα Ίμια.

"Σε αυτή τη περιοχή δεν υπάρχει καμιά στρατιωτική δύναμη που μπορεί να αναμετρηθεί με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Επομένως όλοι θα πρέπει να μάθουν τα όριά τους" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη στράφηκε και κατά των ΗΠΑ λέγοντας πως πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν τα "σκυλιά" τους στα βόρεια σύνορα της Συρίας, εκεί που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των Τούρκων κατά των Κούρδων τις τελευταίες ημέρες.

Οι απειλές του Bulut ακολουθούν ένα μπαράζ προκλήσεων από τη γείτονα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό στα Ίμια, όταν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής, από το ελληνικό σκάφος "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ", στους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

 

ΥΠΕΞ:  αχαρακτήριστες οι δηλώσεις Μπουλούτ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με αχαρακτήριστες δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, αναφορικά με τα Ίμια, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, δήλωσε.

«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του...Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός.»