X

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα: οι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή

Σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας για τον “Λουκά της 17Ν”. Καταδικάζει, και πάλι, το αμερικανικό ΥΠΕΞ την χορήγηση άδειας.

Ant1news

Την απόδοση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδίκασε  εκ νέου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνοντας ότι οι καταδικασθέντες τρομοκράτες δεν δικαιούνται διακοπές από την φυλακή.

Η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων - έπειτα από ερώτηση που υπέβαλλε o  ανταποκριτής του ANT1, Θανάσης Τσίτσας - ανάγνωσε στην αρχή σχετική ανακοίνωση και αφού αναφέρθηκε  στην δράση του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολιάζοντας την διήμερη άδεια που έλαβε είπε: “Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη υπεύθυνου για τη δολοφονία 11 πολιτών. Πιστεύουμε  ακράδαντα ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή”

Η Χέδερ Νάουερτ, είχε σχολιάσει τον περασμένο Νοέμβριο στην πρώτη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ  πως όταν είχε δοθεί άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό, δεν είχε επιστρέψει στην φυλακή. Τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα  έχει  αποδοκιμάσει  και  ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της "17 Νοέμβρη", ζήτησε και έλαβε από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού νέα διήμερη άδεια. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής και θα επιστρέψει την Κυριακή.

Νέο κύμα αντιδράσεων

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν, κάτι που προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων.

Την αντίθεσή του στην απόφαση να δοθεί δεύτερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα". "Είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε πράξη βίας. Εμένα προσωπικά ως άνθρωπο με ενοχλεί. Και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να λέμε την άποψή μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτηση της στο Twitter, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την δεύτερη άδεια που δόθηκε στον Δ.Κουφοντίνα, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι».

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε την νέα άδεια στον Κουφοντίνα, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Fcebook, στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος σε μικρή ηλικία, η αδελφή του Αλεξία, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αείμνηστος πατέρας του Παύλος Μπακογιάννης.

Την φωτογραφία συνοδεύει το σχόλιο, «εμείς κρατάμε αυτό που μας άφησε. Και ναι, έχουμε κερδίσει».

 

Την ίδια στιγμή, το μέλος του «Ρουβίκωνα», Γιώργος Καλαϊτζίδης, καλεί με ανάρτηση του στο Facebook, σε υποδοχή του Δ.Κουφοντίνα κατά την έξοδο του από τις φυλακές Κορυδαλλού, «Αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή ΠΡΟΤΥΠΟ Δημήτρη Κουφοντίνα». Να σημειωθεί ότι και στην πρώτη άδεια που είχε λάβει ο Δ.Κουφοντίνας, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε συγκεντρωθεί έξω από τις φυλακές για να τον υποδέχθει.

Ο Γ. Καλαϊτζίδης ήταν αυτός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την ανάρτηση του για το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το «Σκοπιανό» και ειδικά με την αναφορά του πως μπορεί «να χυθεί αίμα».