X

“Εποικοδομητική” η μαραθώνια συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ για το “Σκοπιανό”

Οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ελλάδας και ΠΓΔΜ, συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, για την εξεύρεση λύσης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ant1news

Το Υπουργείο Εξωτερικών με μια λιτή ανακοίνωση, αναφέρεται στην σημερινή συνάντηση του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς , με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Ο κ. Matthew Nimetz, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συναντήθηκε σήμερα από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Nikola Dimitrov, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.

Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Της σημερινής τριμερής συνάντησης είχε προηγηθεί το χθεσινό ραντεβού, Κοτζιά – Νίμιτς, επίσης στην Βιέννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοτζιάς επανέλαβε τις πάγιες και σαφείς θέσεις της ελληνικής πλευράς τονίζοντας για μια ακόμη φορά τις κόκκινες γραμμές αναφορικά με το σύνταγμα της γειτονικής χώρας και τα ζητήματα αλυτρωτισμού.