X

Πρεσβεία ΗΠΑ για Novartis: Ξεχωριστές οι έρευνες από FBI και Ελλάδα

"Άναψε φωτιές" το retweet του Πρέσβη στον AntennaNews. Οι διευκρινίσεις, η αντίδραση του Μαξίμου κι ο διάλογος Πάιατ - Μητσοτάκη. Σάλος αντιδράσεων.

Ant1news

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων» δήλωσε αργά χθες το βράδυ εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για την υπόθεση Novartis.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά απο την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο μέσω πηγών έκανε γνωστό ότι «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Το Μαξίμου κινητοποιήθηκε μετά τις αναφορές σε Δελτίο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για όσα υποστήριξε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Πάιατ είπε ό,τι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Η ανακοίνωση της ΝΔ όχι απλώς δεν διαψεύστηκε απο την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά ο ίδιος ο Πρέσβης, απο τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κοινοποίησε την ανάρτηση του @AntennaNews με τίτλο "Πάιατ σε Μητσοτάκη για Novartis: καμμία έρευνα του FBI που να αφορά πολιτικούς".   

 

Η αναδημοσιεύση του θέματος του @AntennaNews, με τον εν λόγω τίτλο, απο τον Πρέσβη των ΗΠΑ, πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων και διαφορετικών εκτιμήσεων απο στελέχη της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, με "καυγάδες" και μέσω Twitter, όπως αυτός του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη: