X

Τούρκοι συνέλαβαν δύο στελέχη του ελληνικού στρατού στον Έβρο

Στελέχη του Στρατού Ξηράς εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο σε τουρκικό έδαφος. Τι αναφέρει το ΓΕΣ. Ποια η τύχη των στρατιωτικών.

Ant1news

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Έβρο, όπου δύο στελέχη του ελληνικού στρατού συνελήφθησαν από Τούρκους.

Συγκεκριμένα, στρατιωτική περίπολος, αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, πρόκειται για μια συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώνει ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, δήλωσε ότι «περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα.  Περιμένουμε, δηλαδή, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού».

Στο θέμα αναφέρονται από το πρωί και τα τουρκικά μέσα. Η Χουριέτ παραθέτει την ανακοίνωση του ΓΕΝ τονίζοντας ότι συνεχίζονται οι επαφές με τουρκικές αρχές για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το CNNTurk γράφει ότι η νομαρχία Αδριανούπολης ενημέρωσε τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, ενώ η εφημερίδα Χαμπέρ κάνει αναφορά στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου τονίζοντας: «Η Ελλάδα που δεν έχει παραδώσει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ξεκίνησε προσπάθειες για την παράδοση των δύο στρατιωτών που συνελήφθησαν».