X

Γιγίτ Μπουλούτ: Ο Ερντογάν θα “χτυπήσει” στην Ανατολική Μεσόγειο, αν γίνει κάτι που δεν εγκρίνει

Νέες απειλές απο τον Σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου, αναφορικά με την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ant1news

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική και τις προειδοποιήσεις για ...δράση στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα, η οποία επιμένει για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπως εμμέσως πλην σαφώς είπε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Τουρκίας

Σήμερα, ο γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του, σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ "ξαναχτυπά".

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, σε δηλώσεις του ο Μπουλούτ είπε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα διστάσει να "χτυπήσει" στην Ανατολική Μεσόγειο αν γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη, την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει.

Σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ο Σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, στρέφοντας εμμέσως πυρά και κατά της Ρώμης και του ενεργειακού κολοσσού της ΕΝΙ, ανέφερε ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει. Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/Κ τους εξουσιοδοτούν και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος, μπείτε. Το λέω ξεκάθαρα. Όπου εμείς δεν δίνουμε άδεια, οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια γίνει, ο ίδιος ο αρχιστράτηγός μας (εννοεί τον Ερντογάν) θα δώσει εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό».