X

Συνεχίζεται το τουρκικό “καψόνι” με τους Έλληνες στρατιωτικούς

Προκλητικός εκ νέου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Θα μείνουν στην φυλακή όσο θέλει ο Ερντογάν», αποκαλύπτει Τούρκος δημοσιογράφος. Δήλωση "βόμβα" από Καμμένο.

Ant1news

Δραματική τροπή παίρνει το θρίλερ με τους δύο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική ιστοσελίδα «Zeit Online», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε παζάρι με την Ελλάδα για την υπόθεση των δύο Ελλήνων Αξιωματικών, παραπέμποντας στην ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα επιστραφούν στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου απάντησε: «Δεν ξέρω, πέρασαν τα σύνορα παράνομα. Πίσω από αυτό το γεγονός τι υπάρχει, αρμόδιοι να το ερευνήσουν είναι ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια. Είναι λάθος ή έγινε από πρόθεση; Πρέπει να είναι σίγουροι για αυτό το θέμα».

Την ίδια ώρα, σε μια δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation. «Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε “κεραυνούς” κατά της Άγκυρας από την Πάφο, τονίζοντας πως «οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, με τις συνεχείς παραβιάσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις, αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου, δυστυχώς δείχνουν ότι η Τουρκία αντί να ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο».

«Να είμαστε ψύχραιμοι και όλα καλά θα πάνε - μη μιζεριάζουμε αν είναι όμηροι, αν είναι αιχμάλωτοι, αν είναι συλληφθέντες. Όμηρος ή αιχμάλωτος δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή. Το θέμα μας είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Πρέπει η αποτρεπτική μας δύναμη να είναι αξιόπιστη. Ότι λέμε να το εννοούμε» τόνισε στον Σκάι ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

 

«Θα μείνουν στην φυλακή όσο θέλει ο Ερντογάν», αποκαλύπτει με δηλώσεις στο real.gr ο Τούρκος δημοσιογράφος Λεβέντ Κενέζ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία θέτει ξένους υπηκόους υπό κράτηση και τους χρησιμοποιεί στην ουσία ως όμηρους. Είναι σαφές ότι η Τουρκία μπορεί να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια νέα ένταση με την Ελλάδα, ‘παζαρεύοντας’ τους δύο Έλληνες με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Βέβαια, οι δύο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικές καθώς οι Τούρκοι βρίσκονται στην Ελλάδα οικειοθελώς, ενώ από την πλευρά τους οι Έλληνες δεν θέλουν να βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές» τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Είναι ένα γεγονός που σε άλλες εποχές χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο ΑΝΥΕΘΑ, Φώτης Κουβέλης στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Αυτό το ζήτημα έπρεπε να είχε λήξει την ίδια μέρα. Υπάρχει μια προδιάθεση από την πλευρά της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας αυτό το ζήτημα να το διαχειριστεί επικοινωνιακά, χωρίς να αναβαθμίζει τις κατηγορίες αλλά προϊόντος του χρόνου να του προσδίδει μια πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτό που είχε» τόνισε από  πλευράς του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έδωσε χθες στην δημοσιότητα μέσα από το επίσημο κανάλι του στο YouTube βίντεο με τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του 4ου Σώματος Στρατού “Θράκη”. Στρατιωτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η συγκυρία δημοσιοποίησής κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, τη στιγμή που ορισμένοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι τα σύνορα είναι ξέφραγο αμπέλι.