X

Σε εξέλιξη η πολυεθνική αεροπορική άσκηση “Ηνίοχος 2018”

Από την Ελλάδα συμμετέχει μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυναμεων, δυνάμεις του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Για ελληνικές προκλήσεις κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος.

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα σε όλο το ευρος του FIR Αθηνών η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018».

Στην άσκηση συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό, για πρώτη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κύπρος με ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της άσκησης. Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυναμεων, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αντικειμενικός σκοπός της «Ηνίοχος 2018» είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν σ΄ ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου.

Για ελληνικές προκλήσεις κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος με αφορμή την στρατιωτική άσκηση. Χαρακτηριστικά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακσάμ αναφέρει: «Η Ελλάδα, που δεν μπορεί να πάρει ό,τι θέλει, δημιουργώντας μία καινούρια κρίση, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Περίπου δύο μήνες πριν, με σκοπό να προκαλέσει, ένα ελληνικό πλοίο που πλησίασε τα Ίμια, τελικά απομακρύνθηκε από την περιοχή όταν η τουρκική ακτοφυλακή το εμβόλισε».