X

ΝΑΤΟ προς Αθήνα και Άγκυρα: βρείτε τα μόνοι σας για τους δυο στρατιωτικούς

Σε ρόλο… “Πόντιου Πιλάτου” ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντεμπεργκ.

Ant1news

“Ένιψε τας χείρας του” ο ΓΓ του ΝΑΤΟ για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον συμμαχικό ρόλο της Τουρκίας.

«Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έπλεξε το εγκώμιο της Άγκυρας, λέγοντας πως «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία… Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κουβέλης: κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν

 

Με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν όσο το δυνατό συντομότερα στην Ελλάδα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε αλλά να ξέρετε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη χώρα. Η διαβεβαίωσή μας είναι δεδομένη πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ξέρετε ότι το κάνουμε» είπε ο κ. Κουβέλης με τη μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες.

Η κ. Κούκλατζη απευθυνόμενοι στον κ. Κουβέλη είπε: «Αν ήταν το δικό σας παιδί κύριε Κουβέλη τι θα κάνατε; Τι περισσότερες προσπάθειες θα κάνατε;»