X

Όλο τον Μάρτιο θα μείνουν στις φυλακές της Τουρκίας οι Έλληνες στρατιωτικοί

«Καθαρά» τα τηλέφωνα τους. Στην Τουρκία και Έλληνας πραγματογνώμονας. Ορίστηκε η συνάντηση των συνηγόρων τους με τον Τούρκο δικαστή.

Ant1news

Τουλάχιστον ένα μήνα θα παραμείνουν κρατούμενοι  στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις Καστανιές την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη, και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, αναμένονται εξελίξεις από τις 30 Μαρτίου, οπότε και έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών, και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, η Ελλάδα έχει στείλει πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, σύμφωνα με τον κ Κουβέλη, η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει κάτι επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. 

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή των δυο στρατιωτικών το συντομότερο δυνατόν και παίρνουμε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε, πάντως, πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο “ατυχήματος” με την Τουρκία. «Εργαζόμαστε για να μη γίνει κάτι τέτοιο. Νομίζω πως πολύ σύντομα θα δείτε αποκλιμάκωση και από την πλευρά της Τουρκίας». Πρόσθεσε, πως «αν η Τουρκία επιλέξει να κλιμακώσει, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε συγκεκριμένες πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες».