X

“Κραυγή αγωνίας” για τους δύο στρατιωτικούς που παραμένουν στις Φυλακές Αδριανούπολης

Μεγαλώνει η αγωνία των οικογένειών τους. Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη. Νέο αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία.

Ant1news

Για 18η ημέρα παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης  οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος.

Ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη μίλησε στον ΑΝΤ1 για την αγωνία που βιώνουν οι οικογένειές τους μη γνωρίζοντας πότε θα μπορέσουν να σφίξουν και πάλι στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους. 

Ωστόσο, με αφορμή την επέτειο της επανάστασης του '21 ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη Μάνη  έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι επιβουλεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

 «Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι πάντων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος. 

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας τονίζει ότι η Τουρκία εκτίθεται με τη συμπεριφορά της. Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην Real News, είπε ότι «η Τουρκία εκτίθεται και αποδυναμώνει την εξωτερική πολιτική της με τις εντάσεις που προκαλεί. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι σαφή και οριοθετημένα από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο». 

 

Την ίδια ώρα, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη για την αποτυχία στα εθνικά θέματα βαραίνει το σύνολο της κυβέρνησης και τον κ Τσίπρα προσωπικά. Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας καθώς δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική και σοβαρή στάση.

Την έντονη ανησυχία του για τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφ. "Έθνος της Κυριακής" ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Κατηγορεί την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και συγκάλυψη.

Από την Καλαμπάκα ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης επικρίνει τη συμπεριφορά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συνέλαβε τους Έλληνες στρατιωτικούς στα σύνορα του Έβρου. 

Την έντονη ανησυχία του για την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγοροκών Συλλόγων Ελλάδας.

Οι οικογένειες του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη θα μπορέσουν να δουν από κοντά τα παιδιά τους στο επισκεπτήριο στις φυλακές την ερχόμενη Παρασκευή.