X

Παρέμβαση των ΗΠΑ για τους δύο στρατιωτικούς

Οι δηλώσεις Πάιατ και το τηλεφώνημα Μέρκελ στον Ερντογάν. Διαψεύδει η Αθήνα ότι μεταφέρθηκαν εκτάκτως απο τις φυλακές στο δικαστήριο.

Ant1news

Ηχηρή παρέμβαση των ΗΠΑ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται απο τους Τούρκους έκανε ο Τζέφρι Πάιατ, απο την Ανδραβίδα όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος», σχεδόν την ίδια ώρα που κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι εκτάκτως οι δύο στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, την οποία διέψευσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε παρέμβαση του για τους δύο στρατιωτικούς που είναι κρατούμενοι για 20η ημέρα στις Φυλακές Αδριανούπολης, ο κ. Πάιατ είπε ότι «οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», είπε ο κ. Πάιατ, λέγοντας – σε διπλωματική γλώσσα - ότι η χώρα του βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

Όωπς συμπλήρωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ «υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ικανοποίηση του και την πολυεθνική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία μετέχουν και οι ΗΠΑ.

Μόλις χθες, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι παρέμβαση στον Ερντογάν έχει κάνει και η Άγκελα Μέρκελ, μετά απο αίτημα της ελληνικής πλευράς. 

Στην Ανδραβίδα βρίσκονται και εκπρόσωποι άλλων χωρών, δυνάμεις των οποίων μετέχουν στην άσκηση. Μεταξύ αυτών, η Πρέσβης της Αγγλίας στην Αθήνα, με την οποία συναντήθηκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στην Ανδραβίδα, λίγο πριν την συνάντηση του στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των δύο στρατιωτικών.


Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Βερβεσός είπε ότι κατά τον νόμο οι δύο Έλληνες θεωρούνται "όμηροι" των Τούρκων.

 

 

 

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, έκανε απο την Ανδραβίδα σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Twitter.