X

Στο δικαστήριο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία ο Έλληνας Πρέσβης λέει ο Τζανακόπουλος. Μεγαλώνει η αγωνία για τους δυο αξιωματικούς. Ηχηρή παρέμβαση από τις ΗΠΑ.

Ant1news

Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος, διέψευσε την πληροφορία, που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μεταφέρονται στο δικαστήριο από τις φυλακές της Αδριανούπολη όπου κρατούνται. 

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Έλληνας Πρέσβης στην Τουρκία δεν επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη πληροφορία.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την διευθέτηση του ζητήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής των δυο αξιωματικών στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν.

Η στάση της ελληνικής πλευράς για το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Καμμένου στο Μαξίμου

Εν τω μεταξύ, ηχηρή παρέμβαση έκαναν οι ΗΠΑ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Συγκεκριμένα, ο Τζέφρι Πάιατ από την Ανδραβίδα όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος», δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», τονίζοντας λέγοντας – σε διπλωματική γλώσσα - ότι η χώρα του βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

Μόλις χθες, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι παρέμβαση στον Ερντογάν έχει κάνει και η Άγκελα Μέρκελ, μετά απο αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Την παρέμβαση του Κατάρ στην Τουρκία για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ζήτησε, από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Εμίρη Χαμάντ Αλ Θάνι, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί στο Εμιράτο. 

Εν τω μεταξύ, την ανησυχία του για την πολυήμερη κράτηση των δυο αξιωματικών χωρίς απαγγελία κατηγοριών εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ενώ είπε χαρακτηριστικά, ότι κατά τον νόμο οι δυο στρατιωτικοί είναι "όμηροι".