X

Επικίνδυνα “παιχνίδια” της Άγκυρας με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Τουκικά ΜΜΕ "ανακάλυψαν" στρατιωτικό σχεδιάγραμμα σε κινητό των Ελλήνων στρατιωτικών. Στην Αδριανούπολη σήμερα οι γονείς τους.

Ant1news

Νέα συνάντηση εκ του σύγεγγυς με τα παιδιά τους στις Φυλακές Αδριανούπολης είχαν σήμερα οι γονείς των δύο στρατιωτικών που παραμένουν έγκλειστοι για 23η ημέρα.

΅Εν τω μεταξύ, δραματική τροπή στην υπόθεση προσπάθησε να δώσει η Άγκυρα, καθώς επιχείρησε να τους προσάψει και την κατηγορία της κατασκοπείας, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες έστελναν αυστηρά μηνύματα με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ εξέφρασαν και την ανησυχία τους για την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών  

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας ‘Χουριέτ’, οι τουρκικές αρχές βρήκαν ένα στρατιωτικό σχεδιάγραμμα στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού κι ότι οι εργασίες συνεχίζονται για τον έλεγχο όλου του περιεχομένου.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.

Αισθηση και προβληματισμό προκαλεί σε αναλυτές η "σύμπτωση" του εν λόγω δημοσιεύματος απο την αντιπολιτεύομενη εφημερίδα της Τουρκίας, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της πώλησης της, μαζί με τον Όμιλο ΜΜΕ στον οποίο ανήκει, σε επενδυτή φίλα διακείμενο στον Τούρκο Πρόεδρο.

Διαψεύδει το ελληνικό Πεντάγωνο

Πάντως, το ελληνικό πεντάγωνο διαψεύδει την είδηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι και τα τρία κινητά που φέρουν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί "ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Έλληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα". 

 

Τουρκική παρενόχληση σε ελικόπτερο που μετέφερε του αρχηγούς ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ

Εν τω μεταξύ, σε ακόμα μια προκλητική κίνηση προχώρησαν οι Τούρκοι και μάλιστα αυτήν την φορά κατά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, το οποίο φέρεται να fπαρενοχλήθηκε δύο φορές.

Ωστόσο, η αγωνία των γονιών των δύο στρατιωτικών μετά το δημοσίευμα έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, όμως όπως τόνιζαν στον ΑΝΤ1, από τη στιγμή που δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από την ελληνική πολιτεία και το στρατό που χειρίζονται όλες αυτές τις ημέρες την υπόθεση δεν θέλουν αλλά και αρνούνται να πιστέψουν οτιδήποτε.

 

Κάνουν λόγο για κατασκευασμένες ειδήσεις, για παιχνίδια ίσως των Τούρκων για να κερδίσουν χρόνο και να παρατείνουν την κράτηση τους, Είναι βέβαιοι όμως για την καθαρότητα των κινητών των παιδιών τους κι ελπίζουν και στον Έλληνα πραγματογνώμονα που βρίσκεται στην Τουρκία και συνεργάζεται με τις εκεί αρχές στον τεχνικό έλεγχο που γίνεται στα δεδομένα των τηλεφώνων τους.

Είναι μια εξέλιξη πάντως που τους έχει θορυβήσει ωστόσο θα αποφύγουν να την μεταφέρουν σήμερα στους δύο αξιωματικούς.