X

Καμμένος προς Τουρκία: “καλορίζικο” το γεωτρύπανο, αλλά…

«Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία», είπε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Ικανοποίηση για την στάση της Ε.Ε. έναντι της Άγκυρας.

Ant1news

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε την πρόθεση της Τουρκίας να στείλει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Τους εύχομαι “καλορίζικο” το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Τώρα, αν το κάνουν για να προκαλέσουν, να τους θυμίσουμε ότι την κατάσταση εγγυώνται χώρες της Ε.Ε., οι Η.Π.Α., η Κίνα, η Ιαπωνία, κ.α.», δήλωσε ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, αναφορικά με το επεισόδιο με το πλοίο της ιταλικής ENI στην κυπριακή ΑΟΖ, ότι «τέτοιες ενέργειες εκθέτουν περισσότερο την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα».

Για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δικαιώθηκε για τα όσα υποστήριξε περί ομηρίας, επικαλούμενος τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε. «Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όμηροι. Και εγώ χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση διότι παρά τις προσπάθειες σε επίπεδο Ταξιαρχίας και φυσικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν “κλειστοί δρόμοι”, γι’ αυτό και μίλησα για ομήρους».

 

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο twitter, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έναντι της Άγκυρας για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Για πρώτη φορά Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για την τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων, μετά από εισήγηση του Αλ. Τσίπρα», έγραψε.

 

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για δήθεν εντοπισμό στρατιωτικών σχεδίων στα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Τα κινητά τηλέφωνα ερευνήθηκαν παρουσία του Έλληνα ειδικού και βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα».