X

Χαμηλή υπερπτήση στη νήσο Ρω

Ελικόπτερο πέταξε σε απόσταση «αναπνοής» από τη νήσο Ρω, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Τι αναφέρουν πηγές του υπ. Άμυνας για τους πυροβολισμούς.

Ant1news

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, στη νήσο Ρω.

Στις 23:30 τη νύχτα, ένα ελικόπτερο «αγνώστου ταυτότητας» πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το νησί του Αιγαίου.

Η αντίδραση ήταν άμεση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, του εκεί φυλακίου και το ελικόπτερο, το οποίο κατά πάσα βεβαιότητα ήταν τουρκικό αποχώρησε από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πλήροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς, από ελληνικής πλευράς, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που μίλησαν στον ΑΝΤ1 και το Καλημέρα Ελλάδα, η παραβίαση αντιμετωπίστηκε βάσει των κανόνων διεθνούς δικαίου. 

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο παραβίασης του FIR Αθηνών, καθώς την Κυριακή του Πάσχα έγιναν δύο παραβιάσεις στη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες, από δύο τουρκικά F-16.

"Πυρά" Κικίλια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 

«Πυρά» κατά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξαπολύει ο Βασίλης Κικίλιας σχετικά με το επεισόδιο στη Ρω, καθώς σχεδόν 12 ώρες μετά το περιστατικό δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς έγινε.

«Από το πρωί όλα τα ΜΜΕ προβάλουν ένα επεισόδιο στη νήσο Ρω, που, κατά πληροφορίες τους, έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει 12 ώρες και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να μην έχει ακόμη ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς συνέβη», έγραψε στο Twitter o Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ.