X

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: η ελληνική σημαία κυματίζει στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς (βίντεο)

Οι φωτογραφίες διαψεύδουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι οι ελληνικές σημαίες έχουν κατέβει. Επιμένουν στις φαντασιώσεις τους οι Τούρκοι.

Ant1news

Μπορεί η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές σημαίες που ανέβασαν οι τρεις νεαροί στις βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους, κατέβηκαν από τους ιστούς τους, αλλά οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το samostimes.gr, αποδεικνύουν ότι οι σημαίες κυματίζουν ακόμα.

Αυτό άλλωστε υποστήριξε κι ο ένας εκ των τριών φίλων που ανέβασαν τις σημαίες στη Μικρή και Μεγάλη Ανθρωποφάς, το Ασπρονήσι, το Μακρονήσι και το Πετροκάραβο, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Δημοσιογράφος του Samos Times, επιχείρησε το μεσημέρι της Δευτέρας να προσεγγίσει τις βραχονησίδες και να διαπιστώσει αν οι σημαίες βρίσκονται ακόμα εκεί, αλλά όπως ισχυρίστηκε, εμποδίστηκε από σκάφη του ελληνικού λιμενικού που περιπολούσαν στην περιοχή και σταμάτησαν το σκάφος που τον μετέφερε 500 μέτρα πριν φτάσει στις βραχονησίδες.

Για τις σημαίες, ο δημοσιογράφος κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας.

 

 

 

 

 

Επιμένουν στις φαντασιώσεις τους οι Τούρκοι

Δίνοντας συνέχεια στα σενάρια περί υποστολής της γαλανόλευκης από τη βραχονησίδα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet μεταδίδει πως η Άγκυρα προειδοποίησε την Αθήνα πριν κατεβάσει την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, ζητώντας της να την υποστείλει η ίδια.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η Hurriyet αναφέρει ότι η τουρκική ακτοφυλακή διαπίστωσε την Παρασκευή την τοποθέτηση της σημαίας και ενημέρωσε αμέσως την Άγκυρα, η οποία είχε σε διάφορα επίπεδα επαφές με την Αθήνα, καλώντας την «να δώσει αμέσως τέλος σε αυτή την πρόκληση και να κατεβάσει τη σημαία από τη βραχονησίδα», σύμφωνα με την εφημερίδα. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι η σημαία παρέμεινε το Σαββατοκύριακο και έτσι «Τούρκοι κομάντος ανέβηκαν στη βραχονησίδα για να κατεβάσουν τη σημαία και επέστρεψαν στην Τουρκία».