X

Γιλντιρίμ: οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο

Σφοδρή επίθεση κατά της Αθήνας, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον έναν απο τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. "Βολές" και στις ΗΠΑ.

Ant1news

Την αντίδρασή του για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην Ελλάδα εξέφρασε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξαπολύοντας “πυρά” κατά της Αθήνας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε αναφερόμενος στους γκιουλενιστές: «Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, οι εγκληματίες της FETO άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως ένας ασφαλές καταφύγιο».

«Αυτό βλάπτει την καλή γειτονία μας και τη φιλία μας. Ελπίζω να εκδοθούν στη χώρα μας τα μέλη της οργάνωσης FETO. Επαναλαμβάνουμε  την έκκλησή μας. Τα μέλη της οργάνωσης FETO ελπίζουμε να μην επηρεάσουν αρνητικά τη φιλία και τη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, είναι μία χώρα-φίλη. Θεωρούμε ότι ο εχθρός της Τουρκίας, πρέπει να είναι εχθρός και της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται».

Ο Γιλντιρίμ εξαπέλυσε πυρά και προς τις ΗΠΑ. «Οι ΗΠΑ να κοιτάζουν την δουλειά τους», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σχολιάζοντας την αντίδραση της Ουάσινγκτον που είπε ότι ανησυχεί για τις εκλογές στην Τουρκία λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στη χώρα. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε μάλιστα δηκτικά για τον Τραμπ ότι έχει περάσει ενάμιση χρόνος από τις εκλογές και ακόμη δεν έχουν τελειώσει οι συζητήσεις για παρατυπίες. «Αν θέλουν να δουν εκλογές, ας έρθουν στην Τουρκία», ανέφερε.

 

Τουρκικό ΥΠΕΞ: η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

«Η Ελλάδα είναι χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Ελλάδας να απελευθερώσει με περιοριστικούς όρους τον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι παρ' όλο που έγιναν δηλώσεις ότι ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί θα απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση δείχνει ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη πως στον ελληνικό Τύπο «υπάρχουν δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων που δείχνουν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και οι άλλοι προδότες πραξικοπηματίες τις επόμενες μέρες». «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή των κανόνων που διέπουν την προφυλάκιση, όπως ισχυρίζονται οι Έλληνες αξιωματούχοι», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Η ελληνική δικαιοσύνη με τη διαρκή άρνησή της να εκδώσει στη χώρα μας τους προδότες πραξικοπηματίες, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον της δημοκρατίας μας, προετοίμασαν το έδαφος για ένα αποτέλεσμα που πληγώνει το αίσθημα της κοινής γνώμης».

«Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας στο θέμα της έκδοσης των δραπετών πραξικοπηματιών και της εκδίκασής τους στη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα συνένοχη στο πραξικόπημα

Σκληρή αντίδραση κατά της Ελλάδας και από τον Υπουργό της Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ, για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Με αναρτήσεις του στο twitter, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα, ένα μέλος της Ε.Ε., φαίνεται να προστατεύει ανοιχτά τα μέλη της οργάνωσης FETO, που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Αντί να τους απελευθερώνει, αυτό που καταλαβαίνουμε πια είναι ότι τους ‘ενθαρρύνει’ κιόλας» σημειώνει.

Ο Τούρκος Υπουργός, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, αναφέρεται και με ακόμη πιο σκληρά λόγια στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα "συνένοχη" στο έγκλημα. «Το πραξικόπημα θεωρείται το πιο ιταμό, το πιο απάνθρωπο έγκλημα. Με το να προστατεύει αυτούς τους τρομοκράτες, γίνεται συνένοχος (η Ελλάδα). Ακόμη περισσότερο, έχει καταστεί ένα κράτος που επιβραβεύει πραξικοπηματίες, αφήνοντάς τους ελεύθερους».

«Η Ελλάδα έχει φτάσει σε ένα ιστορικό οριακό σημείο με το να προστατεύει τους εχθρούς της δημοκρατίας, την ώρα που μοιραζόμαστε το ίδιο τραπέζι σε διεθνές επίπεδο για την προστασία των δημοκρατικών αξιών. Την ώρα που δίνουμε έναν σοβαρό αγώνα ενάντια στους τρομοκράτες με την επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’, η Ελλάδα κάνει σαφή τους σκοπούς της, ενορχηστρώνοντας προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, στις οποίες συμμετέχει και o ίδιος ο Υπουργός Άμυνάς της. Τους σκοπούς τους τούς βλέπουμε καθαρά. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας, που άρχισε να συναγωνίζεται τον Υπουργό Άμυνας, πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι πραξικοπηματίες» σχολιάζει και προσθέτει:

«Πρόκειται για ακόμη πιο προκλητική ενέργεια και από αυτές του Υπουργού Άμυνας. Μπροστά σε αυτή την εικόνα, κανείς δεν μπορεί να μας μιλάει εμάς για δικαιοσύνη. Αυτό μόνο δικαιοσύνη δεν είναι. Το παγκόσμιο δίκαιο δεν προστατεύει πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα καταπατάει το δίκαιο για να προστατεύσει πραξικοπηματίες. Το δίκαιο έχει γίνει όμηρός της για να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα που συμπεριφέρεται άδικα σε κάθε επίπεδο αρέσκεται να αναφορές τύπου ‘διεθνές δίκαιο’ και ‘σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν δίνει όμως καμία σημασία όταν ενθαρρύνει και προστατεύει πραξικοπηματίες. Μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει πληγωθεί στο παρελθόν από πραξικοπήματα, δεν μπορεί να δώσει καμία νομική εξήγηση γιατί προστατεύει τρομοκράτες που εμπλέκονται σε απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα μας. Δεν μπορεί να κηλιδώνει έτσι το δίκαιο.  Με το δρόμο που έχει επιλέξει η Ελλάδα, διαφαίνεται ότι δεν προτιμά το δρόμο του σεβασμού, δεν δίνει σημασία στο δίκαιο και αντί για τις σχέσεις καλής γειτονίας προτιμά μια άλλη στάση».