X

Τουρκικά ΜΜΕ: Επιστολή Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης στην Ελλάδα για τους 8

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη φερόμενη αποστολή που του Υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας προς τον Έλληνα ομόλογό του.

Ant1news

Επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν και κρατούνται στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, απέστειλε ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης, Απντουλχαμίτ Γκιουλ, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι σαν να μετατράπηκε σε κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών» και στην επιστολή εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ελλάδα απέρριψε για τρίτη φορά το αίτημα για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών ενώ την ίδια ώρα απελευθερώνει έναν εξ αυτών. 

«Ένα θέμα που παρατηρήσαμε από την απόπειρα πραξικοπήματος και μετά είναι ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένα ασφαλές λιμάνι εγκληματιών της χώρας μας. Είναι γνωστό ότι συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν ή πέρασαν στην Ελλάδα παράνομα και περίπου εδώ και δύο χρόνια τα αιμοβόρα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης για να συνεχίσει:

«Αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος από τους τρομοκράτες επιθυμούμε να δούμε αν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση δεν έμειναν μόνο στο λόγια ότι θα στηρίξουν την Τουρκία που εκτέθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Ως πρώτο βήμα θα πρέπει να ανακοινώσει ότι οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες δεν θα μείνουν στην Ελλάδα και ότι θα τους απελάσει αμέσως στη χώρα μας. Αναμένω να απελάσετε αυτού τους τρομοκράτες, που δεν πρέπει να προστατεύονται σε κανένα μέρος στον κόσμο. Το διεθνές δίκαιο επιτάσσει να μην προστατεύονται οι τρομοκράτες. Είναι αναγκαίος ο κοινός αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Είναι η στάση που πρέπει να έχει κάθε κράτος δικαίου. Πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν επιθυμεί ένα τέτοιο θέμα να μείνει ως πληγή στους λαούς μας».

Ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ υπενθύμισε ότι η γείτονας και φίλη Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε την αθέμιτη απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία με το πραξικόπημα που έγινε ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας και της τουρκικής κυβέρνησης. Προειδοποίησε ωστόσο ότι αν η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες και τους δίνει καταφύγιο, θα επισκιάσει την αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες.