X

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και …σενάριο Ιμίων (βίντεο)

Σε επιφυλακή η ΕΥΠ για “γκρίζο” σενάριο στο Αιγαίο. Επιστολή του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης για τους οκτώ στρατιωτικούς στην Ελλάδα.

Ant1news

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το “όχι” του Ερντογάν στον Πούτιν για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων - που αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 - συνοδεύεται πλέον και από προκλητικές κινήσεις Υπουργών του “Σουλτάνου” με στόχο την Αθήνα.

Κράτος συγκέντρωσης εγκληματιών χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, που έστειλε στον Σταύρο Κοντονή μια εξαιρετικά επιθετική επιστολή. «Εδώ και 2 χρόνια τα αιμοβόρα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών. Θέλουμε να δούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έμειναν μόνο στα λόγια ότι θα στηρίξουν την Τουρκία που εκτέθηκε από το πραξικόπημα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο βρετανικό κοινοβούλιο

Μετά την καταδίκη της Τουρκίας στην Ευρώπη, η υπόθεση των στρατιωτικών απασχολεί και το βρετανικό κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του Αλμπέρτο Κόστα.

 

«Νομίζω ότι ως πρόεδρος της Ελληνοβρετανικής φιλίας του Βρετανικού κοινοβουλίου, ήταν σημαντικό να φέρω το θέμα στην βουλή. Το παρακολουθώ πολύ στενά και θα συνεχίσω να το θέτω στα σχετικά τμήματα στο κατάλληλο χρόνο», δήλωσε ο κ. Κόστα στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, Ισαάκ Καρυπίδη.

Σκηνικό Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι

Όπως αποκαλύπτει η Real News, η ΕΥΠ εξετάζει “γκρίζο” σενάριο με υπογραφή Ερντογάν, πρόκλησης “θερμού επεισοδίου” με απόβαση σε ελληνική νησίδα, δήθεν για την διάσωση μεταναστών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται να ανησυχεί για επεισόδιο ανάλογο των Ιμίων. «Απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια και επαγρύπνηση. Η Τουρκία ίσως θέλει να στήσει σκηνικό Ιμίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Τζέφρι Πάιατ: οι ΗΠΑ θα στηρίξουν με πολεμικό υλικό την Ελλάδα

Ο Αμερικανός Πρέσβης αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν με πολεμικό υλικό την Ελλάδα. «Εδώ στην Ελλάδα, η αμερικανική βοήθεια μέσω της προμήθειας οπλικών συστημάτων για να διατηρήσει σε σύγχρονα επίπεδα και αξιόμαχο τον ελληνικό στρατό ώστε να συνεχίσουν ως δύναμη σταθερότητας σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ.

Κι ενώ ο ΓΓ του ΝΑΤΟ νίπτει τα χείρας του στην τουρκική προκλητικότητα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μιχάλης Κωσταράκος, αποκάλυψε ότι πλέον η Ευρώπη θωρακίζει τον εναέριο χώρο της με drones και ιπτάμενα τάνκερ.