X

Το χρονικό της σύλληψης Τούρκων στο λιμάνι της Κυλλήνης

Δύο Τούρκους υπηκόους συνέλαβαν οι Λιμενικές Αρχές στην Κυλλήνη. Το περιστατικό αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στη Βουλή.

Ant1news

Δυο Τούρκοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Κυλλήνης, για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως σημείωσε «δεν είναι μόνο η περίπτωση του Τούρκου που εισήλθε στον Έβρο, αλλά υπάρχει και πιο πρόσφατο περιστατικό. Όταν πριν από δύο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου».

Οι δύο Τούρκοι με το ιστιοφόρο τους αρχικά επισκέφτηκαν την Ζάκυνθο, και μετά κατέπλευσαν στο λιμάνι Κυλλήνης όπου αποβιβάστηκαν και έκαναν βόλτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι Τούρκοι επέστρεψαν στο λιμάνι, τους έγινε διαβατηριακός έλεγχος από Λιμενικούς και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν βίζα ούτε και τα απαραίτητα έγγραφα για το ιστιοφόρο τους, που δεν ήταν μάλιστα ιδιοκτησίας τους.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν, κρατήθηκαν στο λιμεναρχείο Κυλλήνης και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Πριν από τρεις ημέρες μάλιστα διεκόπη η διοικητική κράτησή τους καθώς το δικαστήριο δέχθηκε την διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα.