X

Στην Κρήτη ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα (βίντεο)

Πρώτος σταθμός για τον Κάρολο και την Καμίλα η Κνωσός. Τους υποδέχτηκε η Υπουργός Πολιτισμού. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας.

Ant1news

Στην Κρήτη έφτασαν λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι, με πτήση του βασιλικού αεροσκάφους που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης τους στη χώρα.

Πρώτη στάση της επίσκεψης  τους ήταν η Κνωσός, όπου τους υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και η γγ του υπουργείου, Μαρία Βλαδάκη. Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που σηματοδοτεί την ύπαρξη του μινωικού πολιτισμού στέλνοντας με την παρουσία τους ισχυρό στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις.

 

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος ήταν ανοικτός για το κοινό που παρακολούθησε από κοντά την ξενάγηση των καλεσμένων.

 

Στην συνέχεια ο Κάρολος βρέθηκε στην Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή που πραγματοποιεί από τα χρόνια του Έβανς την ανασκαφική έρευνα στην Κνωσό, ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης την ίδια ώρα επισκέφτηκε το οινοποιείο Λυραράκη. 

 

Πανηγυρική υποδοχή έχει προετοιμαστεί για τον Κάρολο στις Αρχάνες. Εκεί πρόκειται να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ηρακλείου. Αναμένεται να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας, ενώ θα συναντήσει οικογένειες προσφύγων από Ιράκ και Συρία.