X

Κεφαλογιάννης στον ΑΝΤ1 για τους στρατιωτικούς: Αυτούς τους Έλληνες χρειαζόμαστε (βίντεο)

Για παράνομη κράτηση έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής που επισκέφτηκε χθες τους δύο στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη.

Ant1news

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης βρέθηκε χθες ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώτος πολιτικός που επισκέφτηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο ίδιος περιγράφοντας την εικόνα που εισέπραξε από τους δύο στρατιωτικούς, έκανε λόγο για «υψηλό φρόνημα», ενώ χαρακτήρισε την κράτησή τους «παράνομη» με «πολιτικές σκοπιμότητες από την Τουρκία».

Αναφερόμενος στη συνάντηση είπε ότι «μάλλον αυτοί με παρηγορούσαν και όχι εγώ αυτούς».

«Τους αγκάλιασα», είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι οι Κούκλατζης και Μητρετώδης «περνάνε μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική νεολαία και τον ελληνικό λαό».

«Δε φυλούσαν μόνο τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα και γι’αυτό ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει κάνει ο ίδιος πρόταση και το ευρωκοινοβούλιο έχει κάνει το ψήφισμα», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, μετέφερε τα συγχαρητήριά του, τονίζοντας ότι «αυτούς τους Έλληνες χρειαζόμαστε».

Ο Μ.Κεφαλογιάννης έκλεισε την τηλεφωνική σύνδεση με το Καλημέρα Ελλάδα, λόγω της υπερβολικής συναισθηματικής φόρτισης.

Δημοσχάκης: συτά τα παιδιά πρέπει να είναι παράδειγμα για την νεολαία όλης της Ευρώπης

Για την επίσκεψη του στην Αδριανούπολη μαζί με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, μίλησε στον Alpha 96,5 ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης. «Το αίτημα του κ Κεφαλογιάννη υποβλήθηκε στις 24 Μαρτίου. Τότε ζήτησε να επισκεφθεί τα δυο στελέχη του ελληνικού στρατού. Δεν το δέχτηκαν αλλά αργότερα η γειτονική χώρα αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του όχι ως Έλληνα παράγοντα αλλά ως Ευρωπαίο παράγοντα. Χθες πήγαμε με καπέλο της Ε.Ε.» τόνισε αρχικά ο κ. Δημοσχάκης τονίζοντας πως αυτό το «κεκτημένο πρέπει πάντα να το προβάλλουμε».

«Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και κυρίως του κ. Κεφαλογιάννη που τους είδε έναν-έναν. Τα παιδιά ήταν τόσο ψύχραιμα που καθησύχασαν τον κ. Κεφαλογιάννη. Είμαστε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι και πράγματι συγκινημένοι και ενοχλημένοι για αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση». Από την άλλη, όπως τόνισε ο ίδιος «αυτό το βήμα που έγινε χαρακτηρίζεται ως μήνυμα ελπιδοφόρο και δεν περιποιεί τιμή έναν γείτονα αδίκως να κρατά στις φυλακές τον γείτονά του»

«Τα παιδιά αποτελούν το παράδειγμα για όλα τα ελληνόπουλα και για την νεολαία της Ευρώπης», σημείωσε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ. Τέλος, ο κ. Δημοσχάκης έκανε αναφορά στα χερσαία σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία, αναφορικά με το προσφυγικό, ισχυριζόμενος πως «οι ροές έχουν αυξηθεί ανησυχητικά και θα ζήσουμε εφιαλτικές στιγμές αν η παρούσα κυβέρνηση δεν φρουρήσει τα σύνορα. Η παρούσα κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα δούμε πράγματα εφιαλτικά.»