X

Νέα πρόκληση του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: Μην κάνει κανείς λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Χουλουσί Ακάρ. Το Αιγαίο δεν είναι "ελληνική θάλασσα" δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Ant1news

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Άγκυρα, με αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά της Ελλάδας.  

Συγκεκριμένα,  o Ακάρ προειδοποίησε την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάσει, να μην κάνει «λάθος υπολογισμούς» στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος στρατηγός, επιθεωρώντας τις δυνάμεις που μετείχαν στην άσκηση «Λευκή Φουρτούνα» στην ανατολική Μεσόγαιο και το Αιγαίο είπε ότι «εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό». 

«Ειλικρινά λέμε ότι θέλουμε να ενεργούμε σεβόμενοι τις σχέσεις καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και το Θαλάσσιο Δίκαιο... Αναλαμβάνουμε δράση στην Αφρίν, στα ανατολικά, τα νοτιανατολικά κι αν χρειαστεί στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, αν προκύψει ανάγκη θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Ως εκ τούτου, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο θέμα αυτό», διεμήνυσε.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα, αναφέρει ότι η «θεωρία των γκρίζων ζωνών» παραμένει αναλλοίωτη και υποστηρίζει ότι «η ένταση στο Αιγαίο θα αποφευχθεί αν σταματήσετε να το θεωρείτε ολόκληρο ελληνική θάλασσα».

Για το θέμα των δύο φυλακισμένων Ελλήνων αξιωματικών, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης υπογραμμίζει στο «Βήμα της Κυριακής» ότι «είναι παράλογο να αναμένεται προνομιακή μεταχείριση», εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία.

ΝΔ: Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν πτοούν την Ελλάδα 

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει πως «είναι προφανές ότι οι προκλήσεις αυτές δεν πτοούν την Ελλάδα». 

«Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι επιτελείς της Άγκυρας ότι με τη στάση τους απομονώνουν τη χώρα τους από την Ευρώπη, την καθιστούν αβέβαιο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και προβληματικό γείτονα για τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου», καταλήγει η ΝΔ.