X

Εκβιασμός Ιντζέ: έθεσε ζήτημα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών (βίντεο)

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στην Θράκη. Αμφισβήτησε το status quo στο Αιγαίο.

Ant1news

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Τουρκίας, Μουχαρέμ Ιντζέ, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Κομοτηνή, όπου συναντήθηκε με μουσουλμάνους της περιοχής.

Ο κ. Ιντζέ έθεσε ευθέως ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες.

Ερωτηθείς για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Μουχαρέμ Ιντζέ έσπευσε να… υπενθυμίσει πως και η Τουρκία ζητάει από την Ελλάδα κάποιους στρατιωτικούς, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη.

Αμφισβητώντας το status quo στο Αιγαίο, ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, υποστήριξε πως οι δύο χώρες πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν.

 

Τέλος, ο κ. Ιντζέ ρωτήθηκε και για τον σκοπό της προεκλογικής επίσκεψής του, με δεδομένο ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης – ως Έλληνες πολίτες – δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές. «Υπάρχουν ψηφοφόροι στην Τουρκία που είναι συγγενείς με κατοίκους της περιοχής», σχολίασε.

 

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ξεκίνησε την επίσκεψη του από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, όπου είχε 20λεπτη συνάντηση με αξιωματούχους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζός στο κτήριο της μουσουλμανικής νεολαίας, όπου στον δρόμο χαιρέτησε αρκετούς καταστηματάρχες. Ακολούθως, επισκέφθηκε την Ένωση μουσουλμάνων δασκάλων και τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, πριν αναχωρήσει με προορισμό τη Βουλγαρία.