X

Εντολή για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Αιγαίο έδωσε η Άγκυρα

Εντάθηκαν ήδη οι περιπολίες στο Αρχιπέλαγος. Εφτασε στην Αττάλεια ο "Πορθητής". Ο Ερντογάν "παγώνει" τους ρωσικούς S-400, για να πάρει τα F-35 απο τις ΗΠΑ.

Ant1news

Εντολή στους Τούρκους κομάντος να είναι σε ετοιμότητα στο Αιγαίο έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, ώστε να αποτραπεί πιθανή προβοκάτσια της Ελλάδας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού».

Μία φρεγάτα και μία τορπιλάκατος κάνουν ήδη περιοδείες στο Αιγαίο 24 ώρες το 24ωρο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Μάλιστα, η επιτήρηση του Αιγαίου, το οποίο αποκαλείται «μπλε πατρίδα» συνεχίζονται νυχθημερόν, όπως αναφέρεται, ενώ ο έλεγχος του πελάγους γίνεται και με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όλα αυτά, ενώ εντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις και οι επιθέσεις προς την Ελλάδα, την ώρα δε που έφτασε στο λιμάνι της Αττάλειας το ερευνητικό σκάφος "Πορθητής".

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα φαίνεται ότι αποκαθιστά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35, καθώς φέρεται να έχει "παγώσει" για λίγο καιρό την προμήθεια των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.