X

Υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών σε Ανθρωποφάγους και Φούρνους

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Ζεύγη πολεμικών αεροσκαφών της Άγκυρας έκαναν μπαράζ παραβιάσεων στο FIR Αθηνών.

Ant1news

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, με την σκυτάλη των καθημερινών παραβιάσεων να παίρνουν σήμερα οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω απο Ανθρωποφάγους και Φούρνους.

Ο "χορός" των υπερπτήσεων

Στις 14:32, σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από δύο F-4 και δύο F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών, απο την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Στις 14:56, τα δύο F-4 εκτέλεσαν υπερπτήση πάνω απο τους Ανθρωποφάγους, σε ύψος 20.000 ποδών και εξήλθαν του FIR Αθηνών, στις14:59, απο την περιοχή μετά Σάμου και Κω.

Στις 15:00, τα δύο F-16 εκτέλεσαν υπερπτήση πάνω απο τους Ανθρωποφάγους και τους Φούρνους, στα 8.700 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών, στις 15:03, απο την περιοχή μεταξύ Σάμου και Κω.

Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την νέα τουρκική πρόκληση, με το "πάγωμα" της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, κορύφωση της στάσης της Άγκυρας, στην οποία απάντησε απο το ΝΑΤΟ ο Πάνος Καμμένος.