X

ΗΠΑ: ανησυχητική η απόπειρα υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ρωσία

Τι δηλώνει αξιωματούχος του State Department, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, με εμπλοκή διπλωματών που «δρούσαν» στην Ελλάδα.

Ant1news

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στο παρελθόν για τη ρωσική κακόβουλη επιρροή στην περιοχή αυτή", αναφέρει αξιωματούχος του State Department, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν δημιουργήσει ένα ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας, με αφορμή όσα έρχονται στο φως για απόπειρα επηρεασμού των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία στο Σκοπιανό.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, "οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει παρόμοια βήματα στο παρελθόν, όπως και άλλες χώρες, για να στείλουν ένα μήνυμα σχετικά με την αποσταθεροποιητική, απαράδεκτη ρωσική συμπεριφορά και σημειώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις πιθανές ρωσικές προσπάθειες να υπονομεύσουν την σημαντική συμφωνία για το θέμα του ονόματος μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων".

"¨Η παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες των άλλων χωρών είναι απαράδεκτη και στηρίζουμε την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της", επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.