X

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Βαθιά οδύνη για την τραγωδία στην Γένοβα

"Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στην Ιταλία", σημειώνει το ΥΠΕΞ. "Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων" σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία.

Ant1news

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον φίλο ιταλικό λαό τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter, μετά την τραγωδία στην Γένοβα, όπου κατέρρευσε γέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

"Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi στη Γένοβα και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στην Ιταλία και το φίλο ιταλικό λαό" αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση έγινε στα ιταλικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά.

 Την ίδια ώρα, η Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη διαβεβαιώνει ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η πρεσβεία αναφέρει ότι βρίσκεται «σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή». 

Αναλυτικά, το tweet της πρεσβείας αναφέρει:

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα. Η Πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή».