X

Η συγκλονιστική απαίτηση του Άγγελου Μητρετώδη από την μητέρα του

Δεν έχασε ούτε στιγμή το σθένος του ο Έλληνας στρατιωτικός, που μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη, κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης για 167 ημέρες.

Ant1news

Με περίσσια δύναμη ψυχής, όπως φαίνεται, αντιμετώπισε ο Άγγελος Μητρετώδης την περίοδο που βρισκόταν κλεισμένος στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

Το ηθικό του Έλληνα στρατιωτικού που παρέμεινε 5,5 μήνες στις τουρκικές φυλακές μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη δεν έσπασε ούτε για μία στιγμή. 

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, ο Μητρετώδης απαίτησε από τη μητέρα του να μην παρακαλέσει κανέναν και με κανέναν τρόπο για την αποφυλάκισή του, αν και γνώριζε ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να του κόστιζε, στερώντας για περισσότερο χρόνο την ελευθερία του. 

Η μητέρα του Άγγελου Μητρετώδη σεβάστηκε και τίμησε την επιθυμία του γιου της, επιμένοντας σε αυτή μέχρι τέλους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής συναντήθηκε με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών στην Ορεστιάδα και πρότεινε στις μητέρες τους να στείλουν επιστολή στη σύζυγο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, απευθυνόμενες σε αυτήν ως μάνα προς μάνα.

Η απάντηση της μητέρας του Άγγελου Μητρετώδη ήταν άμεση, αποκλείοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. «Ο γιος μου μου είπε να μην παρακαλέσω κανέναν» είπε χαρακτηριστικά και η συζήτηση έκλεισε οριστικά.

 

Κουβέλης στον ΑΝΤ1: δεν περίμενα τόσο σύντομα την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7», τόνισε πως η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών, αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη και η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης συνιστά και την αλλαγή της επιθετικής ρητορικής πολιτικής από τον Ερντογάν.

Ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε πως η περιπέτεια των δυο Ελλήνων αξιωματικών θα τελείωνε τόσο γρήγορα, αλλά απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι είχαν προηγηθεί έντονες διπλωματικές διεργασίες από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης με σημαντικότερες αυτές του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, μιλώντας στο «Καλοκαίρι μαζί στις 7», τόνισε ότι η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών υπήρξε προϊόν συστηματικής δουλειάς και αναφέρθηκε στο διπλωματικό παρασκήνιο που προηγήθηκε.

 

Την αποφυλάκιση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη χαιρέτισε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερ, δίνοντας συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρονται σε σχετικά τους δημοσιεύματα διεθνή μέσα ενημέρωσης.