X

“Μύδροι” Τσαβούσογλου κατά Αθήνας και Κύπρου για τους “8” και την ΑΟΖ

Τι ζητά ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά την αποφυλάκιση των Κούκλατζη – Μητρετώδη. Τι λέει για τους Ελληνοκύπριους.

Ant1news

Νέους μύδρους κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπολύει με συνέντευξη του στην εφημερίδα "Τα Νέα", λίγες ώρες πριν απο την συνάντηση του με τον Νίκο Κοτζιά στην Σμύρνη, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφερθεί στην στρατιωτική θωράκιση της χώρας του.

«Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ασφαλές καταφύγιο για Τούρκους εγκληματίες», δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενους στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν από την Ελλάδα άσυλο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, ο κ. Τσαβούσογλου λέει ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, τονίζοντας ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα οι ανώτατες ελληνικές Αρχές εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Τουρκία, αλλά τα λόγια δεν έγιναν πράξη, όπως υποστηρίζει, ενώ υπογραμμίζει ότι η χώρα του ειναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι οι ''φυγάδες πραξικοπηματίες" θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία.

Με αφορμή την πρόσφατη αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Αδριανούπολη (σημ: οι οποίοι συγκλόνισαν το Πανελλήνιο ψάλλοντας τον Ακάθιστο Ύμνο στον Έβρο), ο κ. Τδαβούσογλου είπε ότι η Άγκυρα αναμένει «παρόμοια αμερόληπτη στάση και από την Ελληνική Δικαιοσύνη», απο την οποία όπως είπε η Τουρκία δηλώνει απογοητευμένη, καθώς - όπως υποστηρίζει - αντίθετα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αφήνει τους δράστες ατιμώρητους.

Για την Κύπρο και την ΑΟΖ

Με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται «λες και το νησί ανήκει σε αυτούς», ενώ κάνει λόγο για μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο «που παραβλέπουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» και μάλιστα τονίζει ότι, μαζί με τους Τουρκοκύπριους, η Τουρκία έχει προειδοποιήσει τους Ελληνοκύπριους «να μην κάνουν ανεύθυνα βήματα».