X

Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου στη Σμύρνη

Εγκαινιάζεται το κτήριο του προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, παρουσία των δύο Υπουργών Εξωτερικών.

Ant1news

Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στη Σμύρνη, εξέδωσαν σήμερα τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτηρίου του Ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη, στο περιθώριο των οποίων θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα μεταβεί, στις 4 Σεπτεμβρίου, 2018, στη Σμύρνη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου κτηρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας. Στην τελετή θα παραστεί, επίσης, και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Çavuşoğlu», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Επί τη ευκαιρία αυτή, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν συνάντηση και θα συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σμύρνη στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου του Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη.

Στην τελετή εγκαινίων θα συμμετάσχει και ο αξιότιμος υπουργός μας. Με την ευκαιρία αυτή, οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν διμερή θέματα», καταλήγει η ανακοίνωση.