X

Ζάεφ: είμαστε Μακεδόνες με το δικό μας έδαφος και τη δική μας γλώσσα

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην πΓΔΜ.

Ant1news

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην πΓΔΜ και οι πολιτικές δυνάμεις δίνουν τον αγώνα τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η χθεσινή ομιλία του Ζόραν Ζάεφ, που προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που η αντιπολίτευση τους καλεί να πράξουν κατά συνείδηση.

Στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός της γείτονος, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που όπως είπε, «προστάτευσε τη μακεδονική ταυτότητα της πΓΔΜ, ενώ αναφέρθηκε, για άλλη μία φορά σε «ευρωπαϊκή "Μακεδονία"».

«Οι πολίτες πρέπει να είναι περήφανοι και ήρεμοι, καθώς η συμφωνία προστάτευσε τη μακεδονική μας ταυτότητα. Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος, τη δική μας μακεδονική γλώσσα, με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της "Μακεδονίας".

Στις 30 Σεπτεμβρίου "φωνάζουμε" για μία «Ευρωπαϊκή "Μακεδονία"», μπαίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση  και το ΝΑΤΟ», έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο Ζάεφ, παραθέτοντας απόσπασμα της ομιλίας του.