X

Εκκλήσεις Νίμιτς στους Σκοπιανούς με ...φόβητρο τις εκλογές στην Ελλάδα

Πώς προσπαθεί ..."μέσω Αθηνών" να επηρεάσει υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ant1news

Κάλεσμα στους Σκοπιανούς να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου με ...φόβητρο τις εκλογές στην Ελλάδα, απηύθυνε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς,.

Όπως είπε όλα μπορεί να ανατραπούν στις διαβουλεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την FYROM, καθώς, υπάρχει περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν κατά σύμπτωση την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει την Σμυφωνία των Πρεσπών ή αν δεν έχει ακόμη κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή δεν θα την αναγνωρίσει, ξεκινώντας διάλογο απο μηδενική βάση.

Μιλώντας στο BIRN, ο κ. Νίμιτς συμβούλευσε όσους ζητούν περισσότερο χρόνο για τη συμφωνία, να βιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «η ιδέα της μακροπρόθεσμης αναμονής είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται η ΕΕ, αν θα θέλουν ένα άλλο μέλος, εάν θα θέλουν τη χώρα σας, δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται το ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα συμβαίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές στην κυβέρνησή της, δεν ξέρετε τι θα γίνεται στην ευρύτερη περιοχή και στο ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που θα επηρεάσει μια νέα διαπραγμάτευση».

Σε άλλη συνέντευξη του, ο κ Νίμιτς είχε προειδοποιήσει ότι η κατάσταση θα γυρίσει 25 χρόνια πίσω, αν δεν εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.