X

Ζάεφ: δεν έχω στοιχεία για ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα

«Η Ρωσία είναι φίλη της Μακεδονίας», είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ΥΠΑΜ διευκρινίζοντας ότι η Μόσχα είναι αντίθετη με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ant1news

Χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «φίλη της Μακεδονίας», ο Ζόραν Ζάεφ δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις αμερικανικές και νατοϊκές καταγγελίες περί ρωσικής ανάμειξης στη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

«Δεν έχω κανένα στοιχείο ένδειξη για ρωσική ανάμειξη», απάντησε ο Ζόραν Ζάεφ στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τους σχετικούς ισχυρισμούς του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα Σκόπια.

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ χαρακτήρισε «φίλη της Μακεδονίας» της Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι η Μόσχα, «δεν έχει κάτι εναντίον της ενσωμάτωσής μας στην ΕΕ, είναι ωστόσο αντίθετη στη εισδοχή μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε πολύ ανοιχτά».

«Εμείς προσπαθούμε να (τους) εξηγήσουμε ότι για εμάς δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την πλήρη εισδοχή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Θέλουμε να οικοδομήσουμε σχέσεις φιλίας με όλες τις χώρες όπως και με την Ρωσία», συμπλήρωσε ο Ζάεφ.