X

Προκαλεί ξανά ο Ζάεφ: δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας

«Η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα και η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία», διαμηνύει εμφατικά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός.

Ant1news

“Φιτιλιές” βάζει η συνέντευξη που παραχώρησε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, στο mkd.mk, στην οποία υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία, εκτός από τη δική μας».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τις επαφές στις ΗΠΑ με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, ο κ. Ζάεφ τόνισε «η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Υπάρχει μόνο η δική μας Μακεδονία και καμία άλλη στον κόσμο.»

Επιχειρώντας, με αυτόν τον τρόπο, ένα “άνοιγμα” στους εθνικιστές τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στην ομογένεια, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, ο Ζόραν Ζάεφ, επεσήμανε πως «επιτέλους, θα έχουμε ένα κράτος που θα αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο, με επιβεβαιωμένη ταυτότητα που ουδείς θα αμφισβητεί και θα αναγνωρίζεται η “μακεδονική” γλώσσα».

«Κατανοώ», δήλωσε, «τις ανησυχίες της διασποράς ότι ο προσδιορισμός “Βόρεια” (Μακεδονία) δεν είναι κάτι εύκολο να αποδεχθεί κανείς». Για να συμπληρώσει: «Αλλά, δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός εξήρε τη στάση των ΗΠΑ. Όπως είπε, «οι ΗΠΑ ήταν στο πλευρό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για την επίλυση του ονοματολογικού με την Ελλάδα» και ότι η στήριξή τους προς τα Σκόπια θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ και συγκεκριμένα την αναφορά του ότι «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωση της, ότι «οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που  η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;».