X

“Κλείδωσε” η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στην Μόσχα

Πότε θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ρωσία.

Ant1news

“Κλείδωσε” για τις 7 Δεκεμβρίου η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ρωσία.

Ειδικός απεσταλμένος του Υπ. Εξωτερικών βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην ρωσική πρωτεύουσα, προκειμένου να διευθετηθούν λεπτομέρειες για την επίσκεψη του κ. Τσίπrα και να καθοριστεί η ατζέντα των συνομιλιών των δύο πλευρών.

Πριν απο μερικές ημέρες, σε δηλώσεις του, ο Εκπροσώπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε επιβεβαιώσει ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Μόσχα θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα και πιθανότατα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Στην ατζέντα των επαφών των δύο πλευρών, αναμένεται, παράλληλα με τα θέματα της Ενέργειας, της οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, να τεθούν και ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, οι εξελίξεις στην Συρία και το Προσφυγικό.

Η επίσκεψη "κλείδωσε", ενώ σοβεί η κρίση στις σχέσεις του Φαναρίου με την Ρωσική Εκκλησία, μετά την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας και την δήλωση του Εκπροσώπου του Βλαντιμίρι Πούτιν ότι το Κρεμλίνο θα κάνει τα πάντα για να μην θιγούν τα δικαιώματα του Πατριαρχείου Μόσχας.