X

Σκληρή κόντρα Καμμένου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο των Σκοπίων

Ο ΥΠΕΘΑ σε ανάρτηση του κάνει λόγο για «λάδωμα» όσων βουλευτών την αντιπολίτευσης  ψήφισαν υπέρ Ζάεφ και ο Μποσνιακόφσκι τον εγκαλεί…

Ant1news

Η εξασφάλιση της πλειοψηφίας των 2/3 στη Βουλή των Σκοπίων για τις συνταγματικές αλλαγές, έχει προκαλέσει «θύελλα» στην γειτονική χώρα και μάλιστα σημειώθηκε και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι .

ο επικεφαλής του VMRO Χριστιάν  Μιτσκόσκι, προχώρησε σε μαζικές διαγραφές βουλευτών και σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του VMRO ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος και ανέφερε ότι όσοι ψήφισαν υπέρ απογοήτευσαν τον ίδιο αλλά το πιο σημαντικό απογοήτευσαν την πατρίδα.

Εκτίμησε πως οι διαγραφέντες μπορεί να δωροδοκήθηκαν ή να έλαβαν υποσχέσεις για προστασία από διώξεις ώστε να σπάσουν την αυστηρή γραμμή για καταψήφιση που είχαν θέσει όλα τα όργανα του VMRO.

Εκτίμησε πως οι διαγραφέντες μπορεί να δωροδοκήθηκαν ή να έλαβαν υποσχέσεις για προστασία από διώξεις ώστε να σπάσουν την αυστηρή γραμμή για καταψήφιση που είχαν θέσει όλα τα όργανα του VMRO.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του VMRO είχε καταγγείλει πως έχουν υπάρξει απόπειρες χρηματισμού με έως και 2 εκατομμύρια ευρώ. Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα διέψευσε κατηγορηματικά, απειλώντας με μηνύσεις.

Η κόντρα Καμμένου - Μποσνιακόφσκι

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε όσα κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτηση του στο Twitter,  «Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι».

Στο tweet του Πάνου Καμμένου σχετικά με τις καταγγελίες του VMRO για χρηματισμούς βουλευτών, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι .

«Παρακαλώ ενημερωθείτε ότι μοιραστήκατε fake news που ήδη έχουν διαψευστεί επίσημα από την κυβέρνησή μας. Στο πνεύμα της δημοκρατίας και της καλής διπλωματίας, ας δουλέψουμε για τη φιλία ανάμεσα στις χώρες μας», ήταν η απάντηση του Μποσνιακόφσκι στον Πάνο Καμμένο.