X

Προκλητικός ο Ιλίρ Μέτα: σχημάτισε τον “αλβανικό αετό” σε εκδηλώσεις στα Σκόπια

Αδιάκοπο το  γαϊτανάκι των αλβανικών προκλήσεων, με κάθε αφορμή. Ποιοι “συνόδευσαν” τον Αλβανό Πρόεδρο στο “προκλητικό κρεσέντο” του.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, ξέχασε ότι είναι αρχηγός κράτους σε ξένη, κυρίαρχη, χώρα.

Εκτός και αν για τα κέντρα αποφάσεων δεν είναι ξένη, αλλά θα μπορούσε πάλι με χρόνια με καιρούς να περιέλθει σε μια Μεγάλη Αλβανία. Γι΄αυτό και με ενθουσιασμό δέχτηκε πρόταση της ηγεσίας των Aλβανών μειονοτικών να σχηματίσει τον αλβανικό αετό με τα χέρια του χαμογελώντας ηρωϊκά στον τηλεοπτικό φακό.

Ο Μέτα ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη δημιουργία του αλβανικού αλφάβητου, στο, πάλαι ποτέ, ελληνικό Μοναστήρι, εκδηλώσεις που υπογράμμιζαν ότι έτσι διασώθηκε ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός. Το μήνυμα του Ιλίρ Μέτα στο τουϊτερ ακόμα πιο ύποπτο. Αναφέρεται στη γείτονα ως "Παλαιά Σκόπια". Η ιστορία με γεωγραφικούς προσδιορισμούς.

Το ιδιότυπο της υπόθεσης είναι ότι ο προεδρος Ράμα έστειλε το μήνυμα στον προσωπικό του και όχι στον επίσημο λογαριασμό της αλβανικής προεδρίας. Το ίδιο μήνυμα στα αγγλικά δεν περιέχει τη φράση "Παλαιά Σκόπια". Ο αλυτρωτισμός έπρεπε να παραμείνει κρυμμένος...