X

Λαβρόφ: Με χρηματισμό και εκβιασμό βουλευτών στα Σκόπια πέρασαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας για την παρέμβαση των ΗΠΑ και την Ε.Ε. στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ.

Ant1news

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε και πάλι τις ΗΠΑ για συνεχή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΠΓΔΜ με στόχο την βεβιασμένη ενσωμάτωσή τους στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με συνέντευξή του στην Εφημερίδα Των Συντακτών που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Προφανής είναι η κατακόρυφη συνεχής παρέμβαση των ΗΠΑ και την Ε.Ε. στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ, ανέφερε ο Λαβρόφ. Ο Λαβρόφ έχει στο παρελθόν δηλώσει ότι η έγκριση της συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ από την Βουλή των Σκοπίων έγινε με εκβιασμό και χρηματισμό βουλευτών.

Την Παρασκευή επανέλαβε τις κατηγορίες αυτές και δήλωσε ότι τώρα γίνονται πυρετώδεις απόπειρες να πάρει η διαδικασία την τελική της μορφή στις αρχές του 2019. "Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μια τέτοια σπουδή εξυπηρετεί τον μοναδικό σκοπό της Ουάσινγκτον για τη βεβιασμένη ενσωμάτων των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ", δήλωσε.

Η Ρωσία αντιτίθεται στην συμφωνία ΠΓΔΜ-Ελλάδος για αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και για ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει από την πλευρά τους την ανησυχία τους για την "κακή επιρροή" της Ρωσίας τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και σε άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων - όπως η Βοσνία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και το Κόσοβο.

Κατηγορούν μάλιστα τη Ρωσία για απόπειρα υπονόμευσης κυβερνήσεων και θεσμών για να ανακοπεί η διεύρυνση των χωρών αυτών προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες και επικρίνει τις ΗΠΑ για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των βαλκανικών χωρών.