X

Ένταση στα σύνορα: “μπλόκο” σε Έλληνες για το μνημόσυνο του Κατσίφα (εικόνες)

Διμοιρίες των ΜΑΤ είναι παραταγμένες στην περιοχή. «Απαγορευτικό» για δεκάδες άτομα από τις Αρχές της Αλβανίας και εμποδίσουν.

Ant1news

Το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γίνεται σήμερα στους Βουλιαράτες, αλλά οι αλβανικές Αρχές δεν αφήσουν πολλούς Έλληνες να περάσουν τα σύνορα από το τελωνείο της Κακαβιάς.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ όσοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το «μπλόκο» φωνάζουν συνθήματα, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην Αλβανία.

Όπως γράφει το himara.gr, «σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αλβανικές αρχές δεν επιτρέπουν στους Έλληνες πολίτες να περάσουν τα σύνορα. Ως πρόφαση χρησιμοποιούν μια διαδήλωση ακραίων Αλβανών που θα γίνει στο Αργυρόκαστρο».

Σε νεότερη ανάρτηση, αναφέρεται ότι «η Αλβανία κράτα 40 περίπου Έλληνες στο φυλάκιο της Κακαβιάς και δεν τους αφήνουν να περάσουν», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

 

 

 

Μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε το πρωί και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν αντιφασίστες διαμαρτυρήθηκαν για την τέλεση μνημοσύνου. Μάλιστα, υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ διαμαρτυρόμενοι προπηλάκισαν φραστικά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο.