X

Συγκίνηση και οργή στο μνημόσυνο του Κατσίφα στους Βουλιαράτες (εικόνες)

Ένταση στα σύνορα, μετά απο το "μπλόκο" των αλβανικών Αρχών. Επεισόδια με τραυματίες στο Ηράκλειο. Φραστική επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο.

Ant1news

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, το οποίο επέτεινε η στάση των Αρχών της Αλβανίας και το «μπλόκο» στα σύνορα για δεκάδες ανθρώπους από την Ελλάδα που θέλησαν να δώσουν το «παρών», τελέστηκε στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 35χρονου, ενώ στη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης «λύγισε» και ο ιερέας. 

Άνευ προηγουμένου ήταν τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν από χθες οι αλβανικές αρχές, οι οποίες εμπόδισαν ακόμα και συγγενείς της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να περάσουν τα σύνορα, προκαλώντας ένταση και αντιδράσεις.

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που έφτασαν επίσης στα ελληνοαλβανικά σύνορα πήραν το δρόμο της επιστροφής καθώς δεν τους επετράπη η διέλευση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε λεωφορεία δεν πέρασαν τα σύνορα.

 

 

 

 

 

Εξονυχιστικοί ήταν οι έλεγχοι των τελωνειακών αρχών στα σύνορα της Κακαβιάς με τους τελωνειακούς να προχωρούν, όπως έγινε και την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, και σε σωματικούς ελέγχους.

Μάλιστα υπάρχει αναφορά ότι σε έναν άνδρα που του έγινε σωματικός έλεγχος και δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο, του έγινε έλεγχος στο κινητό του τηλέφωνο. Μπήκαν ακόμα και στο προφίλ του στο facebook όπου βρήκαν μία φωτογραφία του Κατσίφα και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.

 

 

Εξονυχιστικοί ήταν και οι έλεγχοι στους δρόμους εντός συνόρων για όσους πλησίαζαν τους Βουλιαράτες.

 

 

 

 

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε το πρωί και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν αντιφασίστες διαμαρτυρήθηκαν για την τέλεση μνημοσύνου. Μάλιστα, υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ διαμαρτυρόμενοι προπηλάκισαν φραστικά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο.