X

Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το Καστελλόριζο

Μόλις οκτώ λεπτά μετά την απογείωση του Πάνου Καμμένου παραβίασαν για ακόμα μία φορά οι Τούρκοι το ελληνικό FIR.

Ant1news

Τουρκική υπερπτήση έκαναν δύο τουρκικά F-16 πάνω από το Καστελλόριζο, το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δύο τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν σε σχηματισμό στις 8:42 στο FIR Αθηνών και στις 8:43 εκτέλεσαν υπερπτήση πάνω από την νήσο Μεγίστη σε ύψος 4000 FT και εξήλθαν στις 8:44.

Η υπερπτήση έγινε μόλις 8 λεπτά αφού αποχώρησε από το Καστελλόριζο ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρισκόταν στο ακριτικό νησί για να εγκαινιάσει 12 οικίσκους ετοιμότητας για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από εκεί, ο Υπουργός Άμυνας είχε χθες στείλει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι, «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

Λίγο νωρίτερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είχε αναφερθεί στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο αρχιπέλαγος και έκανε λόγο για τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να τις ξεπεράσουν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως : «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».