X

Καμμένος σε Τσαβούσογλου: δεν σας φοβάται κανείς πια…

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί «κακομαθημένου» οι ειρωνικές ευχαριστίες Καμμένου και η αντίδραση κύκλων του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Ant1news

Δεν έμειναν αναπάντητες οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη, ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι, «Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί”, τον υπουργό Αμυνας. “Είναι το κακομαθημένο μας παιδί”, λένε. Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να μην προκληθει κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση».

Ο κ. Καμμένος σε ανάρτηση του στο Twitter, απάντησε στον Τούρκο ΥΠΕΞ, λέγοντας, «Κ. Τσαβούσογλου σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, θα συνεχίσει η Ελλάδα το έργο αυτό επιδιώκοντας την Ειρήνη, υπερασπιζόμενη την Κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες. Δεν σας φοβάται κανείς πια ..».

 

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από το Υπουργείο Εξωτερικών. Πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν πως «Τα μόνα τετελεσμένα στο Αιγαίο είναι όσα απορρέουν από τις επιταγές του διεθνούς δικαίου. Οι δε ad hominem προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που αφορούν στον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, το μόνο που καταδεικνύουν είναι την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια και να παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να επιδιώκει τη συνεργασία μέσω του διαλόγου. Δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιου είδους αδιέξοδες ρητορικές εξάρσεις».