X

Κατάθεση στεφάνου από την Μέρκελ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (εικόνες)

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, αρνήθηκε να δεχτεί ομπρέλα, παρά την βροχή στην πλατεία Συντάγματος.

Ant1news

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης της στην Αθήνα, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος.

Η κυρία Μέρκελ, έφτασε στο μνημείο με μικρή καθυστέρηση, φορώντας μωβ σακάκι και αρνούμενη να της κρατήσουν ομπρέλα, παρά τη βροχή και την υποδέχτηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Πιθανότατα όμως κάτι δεν πήγε καλά με το τελετουργικό και η Καγκελάριος «φρέναρε» για λίγο μέχρι να ακουστούν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών και να τακτοποιηθεί το στεφάνι που κατέθεσε.

Στη συνέχεια η Καγκελάριος επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της, η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 2 το μεσημέρι στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και αφού επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή στο Μαρούσι, όπου θα συναντηθεί με ε[επιχειρηματίες, θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.