X

Την Αγία Σοφία και τη Χάλκη θα επισκεφθεί σήμερα ο Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη.

Ant1news

Την Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Στις 9.15 το πρωί ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στην Αγία Σοφία, λίγο μετά τις 11.00 θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Χθες το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ερντογάν προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Κατά την χθεσινή πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, το ενδιαφέρον μονοπώλησε η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, το κυριότερο σημείο τριβής ήταν το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που ζήτησαν και έλαβαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν, τόνιζαν πως το σημαντικότερο αποτέλεσμα είναι η επανεκκίνηση της θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ύστερα από μια περίοδο επιδείνωσής τους.