X

ΠΓΔΜ: αλλάζουν τις πινακίδες με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

Αναμένοντας τη ρηματική διακοίνωση των Αθηνών, οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται για την αλλαγή της ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία».

Ant1news

Εν αναμονή της ρηματικής διακοίνωσης από την ελληνική πλευρά, που θα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, οι Σκοπιανοί έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επίσημα αλλαγή του ονόματος τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εικόνα κυβερνητικού κτιρίου, από την πρόσοψη του οποίου, αφαιρέθηκαν τα γράμματα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», προκειμένου να αντικατασταθεί με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία από το σημείο διέλευσης των συνόρων με το Μαυροβούνιο, όπου ήδη είναι έτοιμη μια ταμπέλα, με την ονομασία, «Βόρεια Μακεδονία»

 

 

 

Πολύ γρήγορα όμως φαίνεται πως άρχισε και η "μάχη των fake news" στην γειτονική χώρα, καθώς η πρώτη πινακίδα με την επιγραφή «Северна Македониjа - North Macedonia» που τοποθετήθηκε σε συνοριακό πέρασμα με το Κόσοβο, κοντά στο Κουμάνοβο, όπως κυκλοφόρησε ευρέως στα ΜΜΕ της γείτονος, βανδαλίστηκε από αγνώστους που έγραψαν μπροστά την λέξη «никогаш», που σημαίνει «ποτέ». 

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό, απλούστατα διότι οι πινακίδες δεν ειχαν τοποθετηθεί ακόμη στις θέσεις τους, επομένως δεν θα μπορούσε κάποιος να προκαλέσει φθορές.