X

Προς απόσυρση η διάταξη για συμμετοχή offshore σε διαγωνισμούς του Δημοσίου

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επίμαχη διάταξη άφησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ που την χαρακτήρισαν ύποπτη και φωτογραφική.

Ant1news

Προς απόσυρση οδεύει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που έδινε αναδρομικά το δικαίωμα σε offshore εταιρείες να συμμετάσχουν σε κρατικούς διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Από την στιγμή που η αντιπολίτευση τη θεωρεί φωτογραφική «ας την απαλείψουμε», ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο ο Στέργιος Πιτσιόρλας και πρόσθεσε: «Είναι λάθος. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα. Δεν έχω πρόβλημα να το πάρουμε πίσω γιατί στην κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη να εξυπηρετήσουμε κάποιους».

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επίμαχη διάταξη άφησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ που την χαρακτήρισαν ύποπτη και φωτογραφική.

Ωστόσο, ο κ. Πιτσιόρλας προέβη και σε νέες διευκρινίσεις με αφορμή, όπως σημειώνει, δημοσιεύματα σχετικά με το άρθρο 40 του σ/ν του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.  

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας αναφέρει ότι «καμία διάταξη δεν προέβλεπε συμμετοχή σε διαγωνισμούς του δημοσίου offshore εταιρειών με έδρα φορολογικά μη συνεργάσιμα κράτη. Αντιθέτως η διάταξη κατοχυρώνει ως κριτήριο συμμετοχής ή μη τον επίσημο κατάλογο της ΕΕ για τις χώρες φορολογικούς παραδείσους. Υπάρχει όμως θέμα με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεχείς ανανεώσεις αυτού του καταλόγου. Η διόρθωση στην προτεινόμενη ρύθμιση, έστω και σε βάρος της πληρότητάς της, αφαιρεί κάθε δυνατότητα κακόπιστης ανάγνωσής της.»