X

Η αγωνία για την ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ

Μαίνεται η «θύελλα» για την βιωσιμότητα της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.  Η χρηματοδότηση, τα σενάρια για τον ΔΕΔΔΗΕ και η ανησυχία των κομμάτων.

Ant1news

Στον απόηχο των δυσμενών οικονομικών στοιχείων που παρουσίασε η ΔΕΗ για το 2018, αλλά και των «πυρών» της αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση, για την κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρεία η ΔΕΗ με δελτίο τύπου, διαψεύδει δημοσιεύματα που την φερουν να προχωράει στην πώληση μέρους του ΔΕΔΔΗΕ.

«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα και αναφορά τηλεοπτικού σταθμού, ανακοινώνεται ότι δεν υφίσταται κανένα σχέδιο πώλησης μεριδίου του ΔΕΔΔΗΕ ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο ιδιωτικοποίησής του, ή εφαρμογής του μοντέλου του ΑΔΜΗΕ όπως αναφέρεται, ούτε έγινε καμία παρόμοια συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, όπως γράφηκε λανθασμένα, προφανώς από κακή πληροφόρηση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Γεννηματά: σε κατάσταση χρεοκοπίας η ΔΕΗ

 Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε ανακοίνωση της για την ΔΕΗ, αναφέρει ότι, «όλη η αλήθεια της καταστροφικής πολιτικής Τσίπρα στην οικονομία, αποτυπώνεται στην κατάσταση χρεωκοπίας της ΔΕΗ και την αύξηση της τιμής του ρεύματος που θα πληρώσουν οι πολίτες.

Ηλεκτροπληξία απειλεί την οικονομία συνολικά. Το δημόσιο χρέος αυξάνεται, οι φόροι έχουν στραγγίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις απουσιάζουν.

Ο κ.Τσίπρας 10 παίρνει από τους πολίτες και 1 δίνει. Τώρα πανικόβλητος, Πολλάκις εκτεθειμένος και απομονωμένος, ετοιμάζεται να μοιράσει μεταχρονολογημένες επιταγές. Όσο μένει, ζημιώνει το παρόν, υπονομεύει το μέλλον.

 

Το Ποτάμι: επισφαλές και αβέβαιο το μέλλον της ΔΕΗ

Σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι, επισημαίνει ότι, «Το Ποτάμι τα έχει πει όλα εγκαίρως για τη ΔΕΗ και το μέλλον της το οποίο δυστυχώς μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018 κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές και αβέβαιο. Είχαμε επισημάνει από καιρό ότι ο διαχρονικός εναγκαλισμός της άλλοτε κραταιάς επιχείρησης ηλεκτρισμού της χώρας με τις εκάστοτε κυβερνήσεις την έχει οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε όλα αυτά τα εντεινόμενα οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα.

Τον Μάιο του 2017 καταθέσαμε ένα σύνολο από προτάσεις στρατηγικού χαρακτήρα προκειμένου να βγει η ΔΕΗ από το αδιέξοδο με βιώσιμο τρόπο. Μάταια όμως, καθώς ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα 4 χρόνια μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Σκουρλέτη και Σταθάκη επέλεξαν να συνεχίσουν τα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της ΔΕΗ για μικροκομματικές σκοπιμότητες, σε σύμπνοια βέβαια με την τωρινή της διοίκηση.

Το Ποτάμι παρακολουθεί όλο αυτόν τον καιρό το ζήτημα της ΔΕΗ και γνωρίζει ότι το όλο διακύβευμα είναι τεράστιο και αγγίζει τόσο την ενεργειακή ασφάλεια όσο και την ίδια την οικονομία της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη ώρα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει με την τύχη της ΔΕΗ εν όψει εκλογών».