X

Τσακαλώτος: θα κερδίσουμε τις εκλογές

«Το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει έγινε μπούμερανγκ για τη ΝΔ», εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ant1news

Στην εκτίμηση ότι το αφήγημα της ΝΔ καταρρέει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές αλλά και τις εθνικές εκλογές προέβη από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Παρουσιάζοντας τις δύο τροπολογίες για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης και τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο και κατατέθηκαν στη Βουλή με στόχο να έχουν ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως οι θετικές ρυθμίσεις δείχνουν ανάκαμψη της οικονομίας σε όλους τους τομείς. 

Παραδέχθηκε πως «δεν είναι όλα ρόδινα», αλλά –όπως είπε- οι ρυθμίσεις αυτές εντάσσονται σε ένα σχέδιο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό και πως το αφήγημα της ΝΔ της γυρίζει μπούμερανγκ. «Βάλατε μεγάλο βάρος ότι κάποια στιγμή θα πέσουμε, είτε γιατί δεν θα κλείναμε τις αξιολογήσεις, είτε για τη συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργείται μπούμερανγκ για τη ΝΔ, αλλά δεν θα πέσουμε γιατί υπήρχε σχέδιο πως θα βγούμε από την κρίση και το μνημόνιο», είπε και εκτίμησε ότι με το σχέδιο θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τις οποίες θα κερδίσει, όπως θα κερδίσει και τις εθνικές εκλογές. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μείωση κατά 2 μονάδες της φτώχειας, ενώ έχει αυξηθεί η απασχόληση και η ανισότητα κατανομής εισοδήματος έπεσαν σε προ κρίσης επίπεδα. 

«Στήνουμε ένα πλαίσιο στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για να αλαφρύνουμε τα νοικοκυριά», είπε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα δουν σύντομα στις τσέπες τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής. 

Παρουσιάζοντας την τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα σχολίασε πως για τους μακαρονάδες όπως ο ίδιος είναι σημαντική η μείωση του ΦΠΑ στα ζυμαρικά. «Όσοι είστε της υγιεινής διατροφής, μειώνεται ο ΦΠΑ και στα corn flakes, τις μπάρες δημητριακών, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγοι , δεν ξέρω στη ΝΔ…», ανέφερε και κάλεσε την αντιπολίτευση να βρει έναν τομέα που κάποιος πολίτης δεν έχει βοηθηθεί.